Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban valaki segítseen

Főoldal » Középiskola » Fizika
890
1. Mennyi hőt kell közölni kJ-ban az 5 kg tömegű jéggel, ha annak olvadáshője 333,7 kJ/kg?
2. Hány kg tömegű aluminiumot lehet megolvasztani 11940 kJ hőenergiával, ha az aluminium olvadáshője 398 kJ/kg?
3. Mennyi a víz fagyáshője, ha 22 kg vízzel 7341,4 kJ energiát kell közölni, hogy jéggé alakuljon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, nem, értem, kj
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1. 5 * 333,7 = 1668,5 kJ
2. 11940 / 398 = 30 kg
3. 7341,4 / 22 = 333,7 kJ
0