Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Írd fel számjegyekkel.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3424
Írd fel számjegyekkel tizes számrendszerben a következő természetes számokat!

tizenötezermillió-hétezer-háromszáznégy

Ezt az egyet nem tudom.


És a másik feladat: írd fel tizedestört alakban a következő racionális számokat!
kétszázöt egész háromezer-négyszázhuszonöt tízezred

négyezer-húsz egész negyvenkilenc százezred

hetven egész kétszáz tízezred

Itt az ezredekkel vagyok bajban, tehát hogy hova és mennyi nullát kell írnom.


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tizenötezermillió-hétezer-háromszáznégy: Kezdd el írni, amit látsz: "tizenöt = 15". Egészítsd ki a következő résszel: "tizenötezer = 15 000". Megint a következő részt csapod hozzá: "tizenötezermillió = 15000 000 000". A "7304"-et már csak oda kell írni az utolsó négy darab nulla helyére: "15 000 007 304", ezreselválasztó szóközök nélkül: 15000007304.

205,3425

4020,00049

70,0200

Ne azt próbáld megtanulni, hogy hova hány nullát kell írni. Azt jegyezd meg, hogy hányadik tizedesjegyet hogyan nevezzük:
0,1 = nulla egész egy TIZED
0,01 = nulla egész egy SZÁZAD
0,001 = nulla egész egy EZRED
0,0001 = nlla egész egy TÍZEZRED
0,00001 = nlla egész egy SZÁZEZRED
... stb.

Ha egy szám leírva úgy végződik, hogy "tízezred", akkor a tizedes veszző utáni NEGYEDIK számnál van a VÉGE. Tehát a hetven egész kétszáz tízezredet úgy írom le, hogy "70," és a 200-at visszafelé kezdem el leírni úgy, hogy a 200 utolsó nullája a NEGYEDIK tizedesjegy: "70, 200" és utána annyi nullát írok elé, hogy tényleg a NEGYEDIK tizedesjeg legyen az utolsó nulla: "70,0200". Remélem ez segít kicsit.
Módosítva: 6 éve
-1