Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Párhuzamosak-e ezek az egyenesek?
g: y=-3/7 x + 5
e: 3x+7y=21
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
g: y=-3/7 x + 5 ezt alakítva 7y=-3x+36, azaz 3x+7y=35
e: 3x+7y=21
A jkét egyenes normálvektora megegyezik ezért a két egyenes párhuzamos egymással.
0