Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,egyenletek!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Sziasztok,a következő egyenletek miatt fordulok hozzátok segítségért!
a,(1+x/2-x ) + (2-x/1+x) = 2
b, (x-1)²/ x(x-2)=1
c, x³/ x(x²-1)=1
d,(2/x-1) + (3/x+1)= 5/x²-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a. t=1+x/2-x felt:x em egyenlo 2vel es -1el
visszahelyettesítés az eredeti egyenletbe
t+1/t=2
t=1
1+x/2-x=1
1+x=2-x
x=1/2
0

Nekem csak annyi gondom van, hogy sem a kérdést, sem a választ nem értem.
Megpróbáltam "kisilabizálni" a kérdéseket. (Lásd a képen)
Ezek lennének?
0