Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
533
Egy táborban kétszer annyi ötödikes nyaral, mint hatodikos. A hetedikesek száma 10-zel kevesebb, mint az ötödikeseké. Hány ötödikes, hatodikos és hetedikes van a táborban, ha összesen 115-en vannak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ötödikes:2x
Hatodikos:x
Hetedikes:2x-10
2x-10+2x+x=115
5x-10=115
x=25
0