Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenletrendszerrel lehet megoldani.

I. a + b = 160
II. (a-10)/4 = (b-10)/3
------------------------
II. 3a - 30 = 4b -40
3a + 10 = 4b
b = (3a+10)/4
Ezt visszaírva az első egyenletbe:
a + (3a+10)/4 = 160
7a +10 = 640
7a = 630
a = 90

Tehát az első hordó 90 l (a második pedig 70 l).
0