Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
386
Az alkoholok vagy a karbonsavak savi disszociációs állandója a nagyobb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A karbonsavaké.

például:
ecetsav: Ks=1,8*10-5
hangyasav: Ks=2,1*10-4

metanol: Ks=3,0*10-16
etanol: Ks=1,3*10-16
fenol: Ks=1,02*10-10
1