Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,surgos!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
939
Egy gyerek 10 dkg tömegű kavicsot helyezett a 30 cm-es szárú parittyájába. Az ujja körül 2 s alatt négyszer forgatta meg vízszintes síkban a parittyát mielőtt kilőtte belőle a követ. Mekkora erővel tartotta a parittya szárát a gyerek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*v^2/r=m*((2*r*pi)/T)^2/r=m*(4*r*pi^2)/((t/n)^2)=4*m*r*pi^2*(n/t)^2`
`F=4*10^-1*3*10^-1*pi^2*(4/2)^2=4.737\ N`
0