Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy számoljam ki? Sürgős!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2473
'Mekkora a nitrogéngáz o2-re vonatkoztatott sűrűsége?'
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A két gáz moláris tömegének a hányadosa.
M nitrogéngáz = 24 g / mol
M oxigéngáz = 32 g / mol
vonatkoztatott sűrűség = M nitrogéngáz / M oxigéngáz = 24 / 32 = 3 / 4 = 0.75
0