Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
a) Mekkora a derékszögű háromszög atfogoja ha befogói a =10cm b=12cm?
b) mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Pitagorasz tétel: ezt lehet koszinusz tétellel is bár fölögleges, mivel derékszögű háromszögről van szó.
102+122=c2
Gyököt vonsz:c=15,62
Majd kiszámolod mondjuk β szöget szögfüggvénnyel, vagy koszinusztétellel mivel tudod az összes oldalt.
Kapod, hogy β=50⁰
Tudsz két szöget:
α=90⁰
B=50⁰
Háromszög belső szögeinek összege 180⁰ tehát γ=40⁰
Remélem érthető volt a levezetés! :)
Módosítva: 6 éve
0