Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Heló

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik ugye a kör egyenlete, a másik legyen 'e' egyenes.
Az e egyenest átrendezed vagy 'x'-re vagy 'y'-ra, csak arra figyelj,hogy tört tag is kijöhet
Ha kifejezed mondjuk a 'C' példánál akkor ugye az 'e' egyenes egyenlete így néz ki:
e: 4x+y+6=0 - ebből y-ra rendezel=y= -4x-6
Ezt a kapott eredményt beírod a kör egyenletébe és másodfokú egyenletet fogsz kapni, amiből megtudod az X koordinátáit, majd ebbe az y=-4x-6-ba visszahelyettesíted a kapott X értéket
és megkapod az y koordinátákat is.
0