Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3mondat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
A testvèrek közül az egyik 5ève,a második nègyszer öregebb nála.Hány èv múlva lesz az idősebb testvèr èletkora háromszorosa a fiatalabbènál?Hány èvesek lesznek akkor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A másik testvér 5+4*5=25 éves
x év múlva az idősebb testvér életkora háromszorosa lesz a fiatalabbénak, azaz
(x+5)*3=25+x azaz x=5
Tehát 5 év múlva a fiatalabb 10 éves, az idősebb 30 éves lesz
0