Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi| Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1456
Az egyén által érzékelt (szubjektív) hangerősség és a hangforrás valódi (objektív) hangerőssége közötti összefüggés: E = 10*lg(I/10(-12-ediken), ahol I a wazttm(negyzet)-ben mért objektív hangerősség, E pedig a decibelben mért szubjektív hangerősség.

a)Az alig hallható suttogás objektív hangerőssége I(0)=10(-12ediken) watt[tort]m(negyzet) a hangszóróból áradó hangos zenéé pedig ennek 1 millioszorosa. Szubjektive milyen erősségűnek érzik az emberek az ezeknek a hangforrásoknak hangját. (EZ A FELADATRÉSZ KÉSZ VAN)

b)Az 1000 Hz-es hangmagasságon süvítő repülőgép-motor hangosságát 130 decibelnek érzékeljük (3 méterről). Hányszorosa a motorzaj objektiv hangerőssége a halk suttogásénak. (EZ KELLENE)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sos, házi, szöveges, logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt megtalálod a megoldást:

http://db.komal.hu/KomalHU/cikk.phtml?id=200430
0