Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a 3 at?

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
sin135=sin(-45)=cos45 a szimmetria miatt

cos245+sin245=1 pitagorasz tétel miatt

2.
x2-5x+4=0
megoldó képlettel x1=4 x2=1

visszahelyettesítve az első képletbe teljesül az egyenlőség

3.

M pont koordinátáinak négyzetösszegének négyzetgyöke (Pitagorasz tétel)
azaz
x= 2 (64+36)=10

Módosítva: 6 éve
0