Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 ismeretlenes egyenletrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
571
1,2/x+1,2/y=1

2/y+2/z=1

1,5/z+1,5/x=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első egyenletet 5-tel, a másodikat 3-mal, a harmadikat 4-gyel szorozzuk be. Ezt kapjuk:
a.) 6/x+6/y=5
b.) 6/y+6/z=3
c.) 6/z+6/x=4
A"c" egyenletből vonjuk ki a "b"-t, akkor ezt kapjuk:
d.) 6/x-6/y=1
Ezt adjuk hozzá az "a" egyenlethez, ezt kapjuk:
12/x=6 azaz x=2
Az x=2 behelyettesítjük az első egyenletbe, átrendezve y=3
Az x=2 behelyettesítve a harmadik egyenletbe z=6
1