Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nagyon kéne a segítségetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
644
Sziasztok! Ugye van ez az online oktatás és matek tanárom olyan házit adott fel amit még nem is vettünk órán és nagyon kéne a segítségetek. Előreis köszönöm a válaszokat
Feladat:3 4 feladat és a 6 7 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

10
A tesszaláció a sík leparkettázása hézagmentesen síkidomokkal Ajánlom Gerőcs László professzor úr atanyos meséjét a bölcs méhekről a youtubeon. Nézd meg kérlek. https://www.youtube.com/watch?v=7LYJ78N5TKM
0

0

Csatoltam képet.
0

Miivel a forgatásról még nem készítettem videót ezért érdemes elolvasgatni.
DEFINÍCIÓ:
Pont körüli forgatásnál adott a síkban egy pont, a forgatás középpontja, és adott egy előjeles szög, amely a forgatás mértékét és irányát adja meg.
Ha a pont illeszkedik O-ra, akkor a forgatás szögétől függetlenül fixpont.
Ha a pont nem illeszkedik O-ra, akkor P ponthoz azt a P’ pontot rendeli, amelyre OP = OP’ és a POP’ szög = a forgatás szögével.

1.) Kölcsönösen egyértelmű hozzárendelés, mert egy pontnak pontosan egy képe van, és egy képpontnak pontosan egy eredetije.
2.) Ha a forgatás szöge a teljes szög többszöröse, akkor a sík minden pontja fixpont (identikus transzformáció). /k∙360°, kєZ/, különben csak az O pont a fixpont.
3.) Egyenestartó leképezés, tehát a transzformáció geometriai, mivel bármely egyenes O pont körüli elforgatott képe szintén egyenes lesz.
4.) Távolságtartó leképezés, tehát egybevágósági transzformáció, mivel bármely két pont távolsága O pont körüli elforgatott képeik távolságát éri.
5.) Szakasztartó leképezés, mivel bármely szakasz O pont körüli elforgatott képe szintén szakasz lesz.
6.) Szögtartó leképezés, mivel bármely szög O pont körüli elforgatott képe szintén szög lesz.
7.) Nem párhuzamosságtartó leképezés, mivel van olyan egyenes, amely nem párhuzamos az O pont körüli elforgatott képével.
8.) Illeszkedéstartó leképezés, mivel ha egy pont illeszkedik egy geometriai alakzatra, akkor a pont O pont körüli elforgatott képe illeszkedik az alakzat O pont körüli elforgatott képére.
9.) Körüljárási iránytartó leképezés, mivel a síkidomok körüljárási irányát megőrzi.

Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

A hatszöget kellene lefotózni. Az nincs sehol.
0

Csatoltam képet.
0

Nagyon elbeszélünk egymás mellett. A 6. feladathoz nincs ábra. Így senki nem tud válaszolni.
0