Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. osztály kémia - Hány tömegszázalékos az az oldat...?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
4230
Hány tömeg%-os az az oldat, amelyet úgy készítünk, hogy 120 g vízbe 40 g sót teszünk?

Már az is nagy segítség lenne, ha valaki csak az első feladatot írná le nekem!

Illetve még van egy táblázat...
1.oldószer tömege: 150g
oldott anyag tömege: 50g
oldat tömege: ?
tömeg%: ?

2. oldószer tömege: ?
oldott anyag tömege: 30g
oldat tömege: ?
tömeg%: 30

3. oldószer tömege: ?
oldott anyag tömege: ?
oldat tömege: 300g
tömeg%: 8

4. oldószer tömege: ?
oldott anyag tömege: 40g
oldat tömege: 400g
tömeg%: ?

Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, kémia, sos, tömegszázalék, 8. osztály
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

Ha 120g vízbe 40g sót teszünk, akkor a kapott oldat tömege 120+40=160 g lesz, melyből 40 g a só.
Így a tömegszázalék (mely azt mutatja meg, hogy 100 g OLDAT hány g oldott anyagot tartalmaz):
W=40/160×100=25%


1.,
Oldat: 200 g
W=50/200×100=25%

2.,
Oldószer tömege: 70 g
Oldat tömege: 100g

3.,
Oldószer tömege: 276g
Oldott anyag tömege: 24 g

4.,
Oldószer tömege: 360g
W=10%

Módosítva: 9 éve
2

1.,
Oldat: 200 g
W=50/200×100=25%

2.,
Oldószer tömege: 70 g
Oldat tömege: 100g

3.,
Oldószer tömege: 276g
Oldott anyag tömege: 24 g

4.,
Oldószer tömege: 360g
W=10%
0