Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítés.

Főoldal » Középiskola » Matematika
932
Sziasztok!
1659/49392 -t kéne nekem prímtényezős alakban!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1659= 3*7*79
49392= 24*32*73
1

3x7x79/24x32x73=
=7x79/24x3x73
1

1659/3 49392/2
553/7 24696/2
79/79 12348/2
1 6174/2
3087/3
1029/3
343/7
49/7
7/7
1
1