Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszöggel kapcsolatos feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1712
egy háromszög egyik belső szöge 42°. A másik két szög közül az egyik 16°-kal nagyobb, mint a másik. Mekkorák a háromszög külső és belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egyik belsö szög 42fok, összes belsö szög ugye 180fok
180= 42+ x+ (x+16)
180= 42+ 2x+16
180=58+2x
122=2x
x= 61
tehát az egyik belsö szög az 61 fok a másik pedig 61+16=77fok
a külsö szögek pedig ugye 180 fokot zárnak be a belsö szögekkel, vagyis
a 42fokoshoz tartozo az 180-42=138 fok
a 61 fokoshoz tartozo az 180-61= 119 fok
a77fokoshoz tartozo pedig 180-77=103 fok
0