Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
830
Egy dobozban 4 piros, 5 fehér és 7 zöld ceruza van. Véletlenszerűen kiválasztottunk 1 - et. Mi a valószínűsége, hogy a kihúzott ceruza piros vagy fehér lessz? Az eredményt százalékban add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Piros:4/16=0,25 vagyis 25%
Fehér:5/16=0,3125 vagyis 31,25%
Annak, hogy ennek az egyike legyen, az esélye 31,25%+25%=56,25%
0