Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi. Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
438
A 20 km-es út negyed részét 54km/h sebességgel teszi meg az autó, a többi részét 72km/h sebességgel teszi meg. Mennyi ideig tart az út első és második részének megtétele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az út negyed 5 km, vagyis 5 km-n át megy 54 km/h-val.
Az út többi része 15 km, ezen az útszakaszon 72 km/h-val megy.
Felhasználod, hogy t=s/v
Vagyis az első idő: t=5/54 h
A második szakasz t=15/72 h
1