Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 .osztály matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
Segítsen valaki a 2 db háziba
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egy szabályos hatszög átlója:7,5 cm
Mekkora a területe, illetve a kerülete
0

A szabályos hatszög felosztható 6 háromszöggé, melynek oldalai 7,5/2=3,75. Belső szöge a háromszögeknek 360/6=60⁰.
Így Terület számolható Trigonometrikus területképlettel, ami T=[(a×b×sinγ)/2]×6=3×a×b×sinγ= 3×3,75×3,75×sin60⁰=36,54cm²
Kerületéhez kell a külső oldala
Mivel Két oldala és egy szöge megvan, tudhatjuk hogy ez egy egyenlő oldalú háromszög. külső oldala is 3,75.
Így a Kerület 6×3,75=22,5cm
1