Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
430
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A következő képletet tanultátok, ezt kell csak tudni:
`pV=nRT`
vagyis:
`(pV)/(nT)="állandó"`
tehát
`(p_1V_1)/(n_1T_1)=(p_2V_2)/(n_2T_2)`

Most ezeket tudjuk:
`p_1=2·10^6\ Pa`
`T_1=300\ K`
`V_1=V_2`
`n_2=n_1·2/3` (mert kiengedtük a harmadát)
`T_2=T_1-10\ K`
`p_2` a kérdés.

Fejezd be.
0