Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
640
1. feldatÍrd le Pitagorasz tételét!

2. feladat:Keresd a párját!
1.Gúla felszíne
2.Hasáb felszíne
3.Henger térfogat
4.Kocka felszíne
5.Téglatest térfogata
6.Négyzet alapú hasáb felszíne
a,Ta ∙ M
b,6 ∙ a ∙ a
c,2 ∙ Ta + Tp
d,4 ∙ a ∙ a + 2 ∙ a ∙ b
e,Ta + Tp
f,a ∙ b ∙ c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladatok, pitagorasz, hamis, igaz, tétele
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel:
A Két befogó négyzetösszege egyenlő az átfogó négyzetével.
Párja a Thálész tétel, ami azt mondja ki, hogy
Egy kör átmérőjének végpontját összekötjük a kör bármely MÁS pontjával, derékszögű háromszöget kapunk.
Gúla felszíne:
A = T + P ez az E)
Ferde hasáb:
A=2T+P ez a C)
Henger térfogat:
V=πr²m ez az A)
Kocka felszíne:
6×a² ez a B)
Téglatest térfogata:
V=abc ez az F)
Négyzet alapú hasáb felszíne=Csonkagúla:
A=T+t+P ez a D)
1