Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igaz vagy Hamis 2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
Döntsd el, hogy igazak vagy hamisak-e az alábbi állítások!
A derékszögű háromszog köré írható kör középpontja az átfogó felezőpontja.Igaz-Hamis
A következő háromszög egyértelműen megszerkeszthető:a=6cm; b=5cm; α=75°.Igaz-Hamis
A tompaszögű háromszög magasságponja a háromszögön belül van.Igaz-Hamis
A háromszög bármely középvonala feleakkora, mint az oldala.Igaz-Hamis
A háromszögbe írható kör középpontja mindig a háromszögön belül van.Igaz-Hamis
A következő szakaszhármas lehet egy háromszög 3 oldala:3cm; 5cm; 8cm.Igaz-Hamis
A következő háromszög egyértelműen megszerkeszthető:a=5cm; b=4cm; γ=180°.Igaz-Hamis
A súlypont a súlyvonalat 2:1 arányban osztja.Igaz-Hamis
A következő szöghármas lehet egy háromszög 3 belső szöge:75°; 55°; 50°.Igaz-Hamis
A következő háromszög egyértelműen megszerkeszthető:a=5cm; β=90°; γ=60°.Igaz-Hamis
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hamis, igaz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Igaz
Igaz
Hamis
Hamis
Hamis
Hamis
Hamis
Hamis
Igaz
Igaz
1