Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1095
Szerkessz paralelogrammát, amelynek két oldala 3 cm és 4 cm, egy szöge 60°! Mekkora a paralelogramma többi szöge,a kerülete és a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, nehéz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerkesztést nem tudom elmagyarázni, de a többit igen.
Szögei: 120, 60, 120 , 60
T= a x b= 3 x 4= 12 cm2
K= 2 (a + b)= 2 x 7= 14 cm
1