Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SŰRGŐSSS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
666
Bélának 3-szor annyi, Csabának 30-cal több könyve van, mint Andrásnak. Hány könyvük van külön-külön, ha összesen 255 könyvük van?

Hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Andrásnak x könyve van.
Bélának 3x, Csabának x+30
x+3x+x+30=255
5x+30=255
x=45
Ha megfelel a leírásom, jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
1