Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek (7 osztály) képet csatoltam pls help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Sos matek képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.
5(x-2)-9=11 /zfb
5x-10-9=11 /öv
5x-19=11 /+19
5x=30
x=6


2.
x-1/2=1/2(1-x)
x-1/2=1/2-1/2x /*2
2x-1=1-x /+x
3x-1=1 /+1
3x=2 /:3
x=2/3

A többi is egyszerű, ugyanezen módszerek alapján meg lehet oldani.
A törtesnél beszorzol a nevezővel ha ugyanaz, ha nem akkor a legkisebb közös többszörösükkel. (Gondolok itt a 2,5,3 esetben 30)
Az egyenlőtlenség ugyanaz mint az egyenlet, csak relációs jel van
Ha -1-gyel szorzol/osztasz megfordul a relációs jel!!
0

Szia mi is ugyanezt veszük X=3 az első
0