Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a feladatokat. Köszi :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
Csatoltam a képet:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
7*(-3)-5=-21-5=-26
2*(-3)*(-5)=(-6)*(-5)=30
3*(-3)/36+5/12=-9/36+5/12=-9/36+15/36=6/36=1/6
7*5/25:(-7*(-3)/40)=35/25:(-21/40)=35/25*(-40/21)=35/25*21/40=735/1000

2.)
(-5x)*(-3)=15x
-5x2*3x=-15x3
(-5/8)y*(+4)=(-5/2)y
2x3/5*10/6=2x3/3
3y-12
-20x+48=48-20x
a3-5a
6b2-8b

3.)
4x
y+4
x+3y
x/5

4.)
1+2y
12x2-3x
-5a-2,5-6+2a=-3a-8,5
1