Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány könyv van az egyes polcokon?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1157
Három könyvespolcon összesen 720 könyv van. Az első polcon 15 könyv híján háromszor annyi van, mint a másodikon. A harmadikon annyi van, mint az első és a második polcon összesen. Hány könyv van az egyes polcokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elnevezed a második polcon levő könyvek számát x-nek.
Ha az első polcon 15 könyv híján háromszor annyi van, mint a másodikon, akkor az első polcon 3x-15 db könyv van. A harmadikon annyi van mint az eslő kettőn összesen, vagyis 3x-15+x=4x-15
A három polcon összesen x+3x-15+4x-15, vagyis 8x-30 db könyv van.
8x-30=720
8x=750
x=93,75. Ez nem lehet, vagyis vagy én értelmezem félre a feladatot, vagy te írtad el. Kérlek nézd meg mi lehet rossz, vagy aki látja ezt nézze meg.
0

Szia! Köszönöm a segítséget! Újra olvastam a feladatot, de nem írtam el. Ez az jelenti, hogy nincs megoldása a feladatnak.
0