Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
Egy szimmetrikus trapéz alapjai a és b
Mekkora darabokra osztja az átlók metszészpontja a d átlókat ha A) a=10cm,b=6cm,d=12cm
B)a=12cm,b=6cm,d=10cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABCD trapézban (DC = b, AB = a) AC és BD átlók metszése (O pont ) által keletkezett AOB és DOC háromszögek hasonlók tehát CO / DC = BO /BA
tehát CO / 6 = BO / 10 mivel szimmetrikus a trapéz ezért BO= AO tehát az átlók az alapok arányában metszik egymást 7,5 és 4,5
Módosítva: 6 éve
0