Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gráfos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Legyen G gráf csúcshalmaza {1,2,...,100}; az i és j csúcsok között pontosan akkor menjen él, ha |i-j|=4 vagy |i-j|=6.
Hány éle van G-nek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
élek, gráfelmélet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én azt mondanám, hogy úgy a legegyszerűbb rájönni, hogy megvizsgálod, hogy egyes csúcsoknak mekkora lehet a fokszáma.
Ha ezt kigondoltad, akkor viszonylag egyszerű megszámolni az élek számát. Érdemes először csak az egyik lehetőséget végiggondolni, pl. a `|i-j|=4` esetén mennyi van, és utána hasonló módon kell megcsinálni a másik esetben is.
0