Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

És a 3.

Főoldal » Középiskola » Matematika
703
sin² 3x+sin² 4x+sin² 6x+sin²7x=2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Előre mondom, h nem vagyok 100 %-ig biztos benne
1. lépés : kiemelek sin2-et
sin2(3x+4x+6x+7x)=2
sin220x=2 /gyökvonás
sin20x= 2 
sin20x=1,4142
De ugy ilyen nem lehet, mert sin értéke 0 és 1 közé esik és  2  pedig nagyobb, mint 1.
Módosítva: 9 éve
0