Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2sin^2x+cos^2x-1=0

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
2sin^2x+cos^2x-1=0
Nagy segítséget jelentene, ha tudnátok segíteni a házi feladatomban! Előre is köszönöm:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, fontos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Töltsd le a Photomath alkalmazást és ott le írja részletesen a megoldást
0

∈Na jó, a Photomath tényleg segítene, viszont az arccos-t adna ki. Így maradjunk az emberi segítségnél.
Ha 2sin²(x)+cos²(x)-1=0 és tudjuk, hogy sin²x+cos²x=1 → sin²x=1-cos²x
Akkor
2(1-cosx)+cos²(x)-1=0
2-2cos²(x)+cos²(x)-1=0
-cos²(x)+1=0
cos²(x)=1
cos(x)±1
x=0+k×360⁰
x=180⁰+k×360⁰
ahol k∈Z
0