Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segiten megoldani

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felbontod a zárójeleket, tagonként való beszorzással, majd elvégzed az egyenleteket.
Pl az utolsót megcsinálom neked, mert abban mindent látsz, ami a korábbiakban kell:
15-6(3x+7)+9x=2(5x+19)+10-4x
Zárójelek felbontása:
15-18x-42+9x=10x+38+10-4x
Összevonás:
-27-9x=6x+48
Rendezés:
-27=15x+48
-75=15x
-5=x
Ellenőrzés: behelyettesítesz x helyére, ebben a feladatban pl -5-tel.
Remélem ennyi elegendő, ha megfelel jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0