Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Ezt tegnap "vettük" de nem értem
Valaki segít?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. Feladat
alapszituáció:
220g 12% -> 220*0,12=26,4 g cukor és 193,6 g víz
hozzáadunk 80 g vizet:
víz: 193,6 g+80 g=273,6 g -> 26,4/(273,6+26,4)*100=8,8(%)

4. Feladat
24/(24+16+x)=0,5 -> x=?

5. Feladat
alapszituáció:
10kg 30% -> 10*0,3=3 kg só és 7 kg víz
3/(3+7-x)=0,5 -> x=?
1