Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
cos² x = 1/4
A kerdes az x, ha tudtok magyarazatot is irjatok legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek , sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gyököt vonsz, így lesz :
cos x=+-(1/2)

Megnézed, hogy a cos hol vesz fel 1/2 értéket, és -1/2 értéket
ha cos x=1/2, akkor
első negyedben:
X₁=1/2+2πk, k∈Z
és negyedik negyedben:
X₂=-1/2+2πl, l∈Z
ha cos x=-1/2, akkor
második negyedben
X₃=π-(-1/2)+2πm, m∈Z
harmadik negyedben
X₄=2π+(-1/2)+2πn, n∈Z
0