Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Kedves Tagok/Segítők!
Gyermekem matematika leckéjében sajnos nem tudok segíteni, igen régen volt már 1985. :-)
Legyetek szívesek segíteni a feladatokban. A megoldással értelmezni, gyakorolni is tudna, ha látja a kész feladatot Előre is köszönöm. Csatolom a feladatokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
→1. Feladat
Nagyon fontos, hogy bármely négyszög belső szögeinek összege 360⁰.
Így kiszámolható a δ, ami 360-(α+β+γ)= 104⁰.
a Külső szögek mindig 360-ra egészítik ki a belső szögeket. α-hoz tartozó külső szög 360-α=260⁰. És így tovább az összes külső szöggel. β-nál 288⁰, γ-nál 276⁰, δ-nál 256⁰.
2. Feladat
Itt a trapéz tulajdonságait kell felhasználni, hogy közös száron lévő szögek összege 180⁰.
Egyik szárhoz tartozó szög 45⁰, ahhoz 135⁰ tartozik. A másik szög 100⁰, ahhoz 80⁰ tartozik.
5. Feladat
Itt tudjuk, hogy a paralelogrammának 2-2 szöge azonos. Ami azt jelenti, hogy elég 180⁰-ból számolni a két szöget. Összeadjuk a két arány számát, 1+3=4. 180-at osztjuk 4-el, ami 45⁰.
Így az egyik 45×1, a másik 45×3. Egyik szög 45⁰ a másik 135⁰.
Másiknál ugyanígy járunk el. 180/12=15 → 15×5 : 15×7 → 75⁰ és 105⁰
7. Feladat
Deltoid tulajdonságait használjuk fel. A két adott szöget összeadjuk, így megkapjuk, hogy 131+32=163. 360-163=197. A két hiányzó szög ugyanaz, ezért ezt osztjuk kettővel. 197/2=98,5⁰ a megoldás.
9. Feladat
Téglalap összes belső szöge 90⁰. Az átló két részre választja, és ez a két szög a kérdés. Ha az egyik 30⁰, a másik 90-30=60⁰. Ha az egyik 38,6⁰, a másik 90-38,6=51,4⁰.

Remélem tudtam segíteni!
1

Csatoltam képet. Mivel látom, hogy kollégám már mindet megoldotta, ezért kérem Önt, hogy az ő válaszát jelölje be megoldásnak. Ha feliratkoznak a youtube csatornámra, már azt megtiszteltetésnek venném! Köszönöm!
Módosítva: 6 éve
-1