Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7. osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
462
Piacokon zöldségek tömegmérésére használt mérleg 20 cm hosszú karjára helyezték az ismeretlen tömegű paradicsomot, mekkora a paradicsom tömege, ha a másik oldalon 15 cm-re helyezett 1 kg tömegű súly hozza létre az egyensúlyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F1·k1=F2·k2
1 kg=10N
x=paradicsom súlya
x·20=10·15
20x=150
x=7,5 N=750 gramm
Ha megfelel a válaszom jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
1