Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete (koordinátageometria)

Főoldal » Középiskola » Matematika
800
Igazoljuk, hogy az alábbi négy pont egy húrnégyszög négy csúcsa: A(8;4), B(10;0) C(2;-4) D(1;3).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Tétel szerint a húrnégyszög olyan négyszög,melynek pontjai egy körre illeszkednek. (körülírt kör)
Ha a négy pont koordinátái kielégítik a kör egyenletét, a négy pont húrnégyszöget feszít ki.
0

Igaz, hogy az előző válaszomra nem reagáltál, én azért mutatok még egy módszert:
0

Már nagyon elfáradtam, de kérlek nézd meg a youtube csatornámon az alábbi linken található videót, amiben a 8. percben pont ilyen feladatot magyarázok. Természetesen szzs megoldását fogadd el. De talán a magyarázó videóm is segít, Üdv.
https://www.youtube.com/watch?v=TM1ZJNRaDzs&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=2
0