Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1578
Kétkerékpáros egyszerre indul A városból B városba.Az egyik sebbesége 15km/h a másik sebessége 20km/h a lassúbb egy órával később ér a célba.Hány óra alatt tették meg az utat külön-külön.Mennyi a távolság a két város között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kerékpárosok sebessége --- Idő --- --- Táv
a, 20--------------------------- x----------20x
b, 15--------------------------x+1-------15(x+1)

20x=15(x+1)
20x=15x+15 /-15x
5x=15 /:5
x=3

1. Azaz a kerékpáros 3 óra alatt, b kerékpáros 4 óra alatt teszi meg az utat.

2. A távolságot pedig kiszámolod: 20 km/h * 3 órával = 60 km.
Módosítva: 6 éve
0