Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzformátor

Főoldal » Általános iskola » Fizika
496
Transzformátort szeretnél,ami a hálozati feszültségböl 5,12 és 15V-ot készit.Mekkora menetszámok kellenek a szekunder tekercshez,ha a primer 1200 menetes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A hálózati feszültség 230 V. Azon az oldalon (primer) van 1200 menet.
A feszültség egyenesen arányos a menetszámmal. Tehát:
`230/1200=5/x`
`230/1200=12/y`
`230/1200=15/z`
Ezekből számold ki a három menetszámot.
0