Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Rombusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
3355
Egy rombusz átlóinak hossza 24 cm és 10 cm.
a, Mekkora a rombusz kerülete és területe?
b, Mekkora annak az egyenes hasábnak a térfogata és felszíne, amelynek alaplapja ez a rombusz, és minden éle egyenlő hosszuságú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek Rombusz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a, Ahhoz hogy az oldalt meg tudd határozni szerintem fel kell írni a Pitagorasz-tételt.
e/22+ f/22=a2
122+ 52= a2
144 + 25 = 169
169= a2 / gyökvonás
13=a

a, K= 4a= 4x13= 52 cm
T= e x f /2= 24 x 10 /2= 120 cm2
b,
V= Talaplap x M= 120 x 13= 1560 cm3
A= 2 Talaplap + Tpalást
Tpalást= Kalaplap x M= 52x 13= 676 cm2
A= 2 x 120 + 676= 916 cm2

Remélem segítettem 8-os vagyok de én így számolnám ki
Módosítva: 9 éve
0

T=24×10/2=120cm
5^+12^=c^
25+144=c^
169=c^
c=13----> az a oldal hossza

V=120×13=1560cm
K=13×4=52cm

Módosítva: 9 éve
1