Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok 3 egyenletrendszeres feladatot nem tudok megoldani kérlek segítsetek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
1).Két szám különbsége14, számtani közepük 39. Melyek ezek a számok?
2).Két szám osztás hányadosa 5, a maradék pedig 3. Az osztó, az osztandó, a hányados és a maradék összege 47. Határoz meg a számokat!
3). Tamara miután vásárolt mesekönyveket és kifestőkönyveket, összesen 12-t, fizetett 52 lejt. Hányat vásárolt a könyvekből, ha a mesekönyv ára 5 lej, a kifestőkönyvé 4 lej ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első: 39+7, illetve 39-7
A második: Az egyik szám x, a másik 5x, ezek összege 47-5-3=39 39/6=6,5 x=6,5
A harmadik: 5x+4(12-x)
Remélem ennyi elég, ha megfelel jelöld megoldásnak, ha kérdésed van, írj :)
1