Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
Az edzésen Géza 23 szabadrúgásból 12-szer, Tamás 19 kísérletből 7-szer, Ferenc 22-ből 13-szor volt eredményes.
Hogy kell ki számítani a lövések relatív gyakoriságát?
Melyikükre kell bízni a szabadrúgás elvégzését?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Egyértelműen Ferencre. Ezt abból tudod megállapítani, hogy viszonyítod az első számot a másodikhoz, nézd meg mennyi a különbség köztük és ahol a legkevesebb. :)

Géza= 23-12=11
Tamás= 19-7=12
Feri= 22-13= 9
Ezáltal látod, hogy Feri kevesebbet hibázik a többieknél.
Módosítva: 6 éve
0

Bálint megoldása nem jó véleményem szerint.
0

Ez egy valószínűségszámítási feladat, arra kell bízni a szabadrúgásokat, aki a legmagasabb százalékban értékesíti őket.
Gézának 23 lövéséből 12 bement, azaz 12/23=0,52 vagyis a lövései 52%-a bement.
Tamásnak 19 lövéséből 7 bement, azaz 7/19=0,37 vagyis a lövései 37%-a bement.
Ferencnek 22 lövéséből 13 bement, azaz 13/22=0,59 vagyis a lövései 59%-a bement.
Ezért tényleg Ferencre kell bízni
Ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdésed van, írj :)
0