Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Töri házi

59
Az amerikai támadásig Afganisztánt uralma alatt tartó mozgalom tagja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
történelem, Az amerikai támadásig Afganisztánt uralma alatt tartó mozgalom tagja?, Az amerikai támadásig Afganisztánt uralma alatt tartó mozgalom tagja
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
Már a kilencedik éve tartó afganisztáni katonai művelet az Egyesült Államok leghosszabb háborúja - hangzott el az ABC News keddi tudósításában. Az afgán műveletek 104. hónapja tartanak, hosszabb ideje mint a 103 hónapig húzódó vietnami háború (1964-1973), amely eddig az amerikai történelem leghosszabb háborúja volt. szovjet hadsereg 1979 karácsonyán bevonult Afganisztánba, hogy a megtámogassa az instabil Moszkva-barát kormányt. Az ezt követő, a hagyományos társadalomra, a vallásos afgánokra támaszkodó felkelés olyan 10 évig tartó szörnyű háborút eredményezett, amiből csak újabb és újabb háborúkba lehetett továbblendülni. Forrásrészleteink a kis afganisztáni fegyverkezési versenyt mutatják be, azt a „fejlődést”, amivel a gyalogságtól az aknákig, a helikopterektől a Stingerekig jutott az afgán háború.
0