Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Példa SOS-BE !!

Főoldal » Középiskola » Matematika
674
Egy kockacukor éle 8mm. Hány db fér el egy 16cmx8cmx5cm-es dobozban?
2.) Egy 426cm átmérőjű trambulin ára 65.990 Ft. A nyár eleji árleszállításon 15%-os kedvezménnyel
árusítják. Mennyi így az ára tízesekre kerekítve?
3.) Adja meg az y=(x+2) 2 -1 függvény zérushelyeit!
4.) Adjon meg olyan pozitív számot, amelynek pontosan 5 osztója van! Sorolja fel az osztókat!
5.) Egy algatelep mérete 100m 2 . Mekkora lesz a mérete 3 év múlva, ha évenként megkétszereződik?
6.) Egy szabályos hatszög csúcsai rendre ABCDEF. Legyen AB vektor=a vektor, AF vektor=b vektor.
Adja meg az a vektor és a b vektor segítségével az EC vektort, a BC vektort, az AD vektort!
7.) Oldja meg a log 3 1/9=x egyenletet a valós számok halmazán!
8.) Tíz jegy átlaga 3,6. Ha kapunk még két ötöst, mennyi lesz az új átlag?
9.) Egy egyenes egyik normálvektora n(2;1), egyik pontja pedig P(5;4) Adja meg az egyenes
egyenletét!
10.) Melyik állítás igaz, melyik hamis?
a) A 3 a legkisebb páratlan prímszám.
b) A 2,345 szám racionális szám.
c) Van olyan irracionális szám, amelyik egész szám. (3pont)
11.) Adja meg annak a körnek az egyenletét, amelynek a középpontja a (-3;5) pont, sugara √5
(négyzetgyök5).
12.) Egy 30 fős osztály tanulóinak 2/3 része közepesnél nem rosszabb tanuló, 2/5 részük közepesnél
nem jobb tanuló. Hány közepes tanuló van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sokkal előbb csinálná meg valaki, ha egyesével küldenéd be őket...
Módosítva: 6 éve
0