Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest alakú hordó

Főoldal » Általános iskola » Matematika
779
A téglatest alakú tartály méretei 5,2 m, 2,4 m és 1,5 m. Hány liter víz van
a tartályban, ha a tartály 3/4e van tele ( 75%)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=5,2m
b=2,4m
c=1,5m
V=a*b*c=5,2*2,4*1,5=18,72m3
Ez a tartály teljes tartalma, ennek kell a 75%-a.
100% 18,72m3 :100
1% 0,1872m3 *75
75% 14,04m3
(Ezt máshogy is ki lehet számolni, de szerintem ez a legegyszerűbb.)
14,04m3=14040l
14040l víz van a tartályban.
Módosítva: 6 éve
0