Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes

Főoldal » Középiskola » Matematika
7560
Írja fel annak az e egyenesnek az egyenletét, amelyik párhuzamos a 2x − y = 5 egyenletű
f egyenessel és áthalad a P(3; –2) ponton! Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A párhuzamos egyenesek normalvektora ugyanaz. Azaz most az adott egyenessel párhuzamos egyenes normalvektora is n(2;-1), illetve adott egy P0(3; -2) pontja. Ezáltal felírható a normálvektoros egyenlet:

2x-y=2*3+(-1)*(-2)
2x-y=9
0