Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fizika feladat

38
Három feladat van összesen:

1. Egy rugó megnyúlása 10 N erő hatására 5 cm. Mekkora a rugóállandó? Készítsük el a rugóerő-megnyúlás grafikont a 0–20 cm intervallumban! Mekkora erő nyújtja meg a rugót 12 cm-rel?

2. Rugós expander (izomedző sporteszköz) használata során több azonos rugó végeit egymással párhuzamosan illesztjük a két fogantyúhoz. Több rugó egyidejű megnyújtása arányosan több erőt igényel. A használt rugók rugóállandója 200 N/m.
Mekkora rugóállandójú rugóval (1 db) tudnánk helyettesíteni a párhuzamosan kapcsolt
a. két rugót?
b. három rugót?
c. Próbáld megsejteni, mennyi az egymással párhuzamosan kapcsolt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
oké, valamiért nem jelenik meg a 3. feladat és a 2. feladat vége:

2c: Próbáld megsejteni, mennyi az egymással párhuzamosan kapcsolt D1 és D2 rugóállandójú rugót helyettesítő egyetlen rugónak a rugóállandója. Sejtésedet igazold is!

3: Azonos tulajdonságú gumiszálak rugóállandója 20 N/m. Mekkora rugóállandójú gumiszállal (1 db) tudnánk helyettesíteni a sorosan kapcsolt
a: két gumiszálat?
b: három gumiszálat?
c: Próbáld megsejteni, mennyi az egymással sorosan kapcsolt D1 és D2 rugóállandójú rugót helyettesítő egyetlen rugónak a rugóállandója. Sejtésedet igazold is!

A 2. és a 3. feladathoz valamilyen igazolás is kell, akármit is jelent az.
Módosítva: 6 napja
0